OsteoMedica Gezondheidszorg integreert traditionele methodes en principes uit osteopatische geneeskunde met hedendaagse wetenschappelijke inzichten uit de reguliere en complementaire geneeskunde.

OsteoMedica Gezondheidszorg:

  • Is patiënt-gecentreerd;
  • Is gebaseerd op de individueel lichamelijke behoefte;
  • Ondersteund de eigen regelmechanismen van het lichaam;
  • Integreert de fysieke, mentale, (spirituele?) en emotionele aspecten van gezondheid;
  • Gebruikt functionele tests, naast medisch diagnostische tests;
  • Moedigt de patiënt aan om zelf een actieve rol in hun herstelprogramma in te nemen; en
  • Is gefocust op verbetering vitaliteit en (preventieve) gezondheid, in plaats van het ‘bestrijden’ van symptomen.

Balans in uw gezondheid

Uitgangspunt van OsteoMedica Gezondheidszorg is dat het lichaam tal van zelfherstellende mechanismen kent en bij medisch onverklaarde klachten of chronische pijn vaak sprake van een ontregeling van deze mechanismen. Wanneer de feedback mechanismen in het lichaam ontregelt zijn, raken we disbalans en disharmonie. Dit is wat we “ziek” noemen.

Behalve uw ziekte of aandoening te benoemen, is onze werkwijze gericht om de onderliggende oorzaken te vinden. Terwijl ziekte of aandoening vanuit een regulier perspectief onderkent en begrepen worden, richt onze werkwijze zich vooral op de regelmechanismen die aan uw gezondheidstoestand ten grond slag liggen. Voor de best mogelijke en minst belastende oplossing wordt zowel gebruik gemaakt van reguliere als complementaire methodes en technieken.

OsteoMedica Gezondheidszorg levert integrale zorg in plaats van specialistische zorg. Terwijl reguliere geneeskunde het lichaam in specialismen opdeelt, -de keel-, neus- en oorarts, arts voor orthopedische klachten, een psycholoog voor gedragsproblemen-, benaderen wij de mens als een geheel. Als een hologram, waarbij de buitenkant de oorzaak van klachten intern weerspiegeld.

Patiënt-gecentreerde zorg

Mensen zijn meer en meer op zoek naar zorg die bij hun opvattingen en leefstijl past. Veel mensen komen zodoende op alternatieve therapieen terecht. Omdat zij zich hier beter gehoord voelen, omdat de zorg uitgaat van hun persoonlijke wensen en omdat zij als mens als een geheel worden benadert.

OsteoMedica Gezondheidszorg stemt haar zorg  van afhankelijk van hoe het met u gaat en hoe u er zich bij voelt. We zijn in geïnteresseerd in U; in uw leven, uw welbevinden, uw werksfeer, uw relaties en communicatie met anderen, in hoe u ontspant, in uw hobby’s, in het effect van uw medicatie, van het functioneren van uw darmen tot wat u eet en drinkt.

Uw leefstijl helpt ons het plaatje te maken van wie u werkelijk bent, hoe u in het leven staat en wat belangrijke aanknopingspunten zijn om u te helpen zich echt beter voelt.

OsteoMedica Gezondheidzorg neemt U als wel uw leefstijl op in haar benaderingswijze. Het bekijkt U in de context van uw mogelijkheden. Uw behandelplan dient vooral uw individuele behoeften te weerspiegelen.

“Zo behandel ik geen migraines, maar mensen met migraine. Ieder individu met migraine, vereist een specifiek eigen plan van aanpak .” Thomas M. Pfaff, osteopaat.

Wie heeft voordeel van onze aanpak?

Veel mensen met hedendaagse gezondheidsproblemen zijn niet eenvoudig te categoriseren. Mensen hebben vaak een complex klachtenbeeld door een disbalans in zowel ontstekingsreacties, immuniteit, neurologische en biomechanische respons, functioneren van het maag-darmsysteem, het energetisch systeem en of het hart- en bloedvatensysteem. Deze mensen zijn het beste gebaat bij een integrale, functionele benadering.

Typische patiënten betreft mensen met chronische rug- en/of nekpijn, onverklaarbare vermoeidheid, chronische middenoor infecties, luchtwegaandoeningen, migraine, whiplash, buikpijn, premenstruele  rug- of buikpijn, slechte darmwerking, huilbaby’s. Mensen die stuk voor stuk vaak zonder resultaat al diverse andere therapeuten hebben bezocht.

OsteoMedica Gezondheidszorg is ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in preventieve gezondheidszorg. Zij die een actieve rol in hun eigen welbevinden nastreven. Zij kiezen voor OsteoMedica als gids om hun goed gezondheid in stand te houden.