Drs. Thomas M. Pfaff, D.O.-MRO

thomas-m-pfaff-osteopaat

Thomas (1967) werkte na zijn studie fysiotherapie te Utrecht negen jaar binnen een maatschap voor fysiotherapie te Amsterdam. Tegelijkertijd studeerde hij bewegingswetenschappen/ gezondheidskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Binnen een doctoraalprogramma deed hij onderzoek naar de effectiviteit van behandelstrategieën bij chronische benige pijn. In de periode van 1990-1996 was hij betrokken bij de ontwikkeling van geaccrediteerde bijscholingen en diverse zorgvernieuwingsprojecten. Waaronder de opzet van de multidisciplinaire samenwerking van eerstelijns zorgverleners en het RIAGG-Amsterdam-Noord. Na de voltooiing van de studie aan de VU deed hij als onderzoeker in het JBI Centrum voor Reumatologie en Revalidatie te Amsterdam studie naar de effectiviteit van het multidisciplinair pijnteam. In de functie van stafmedewerker bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO in Utrecht voltooide hij de opleiding tot Lead Auditor voor ISO-gebaseerde Kwaliteitszorgsystemen bij Lloyd’s Register te Rotterdam. In de periode van 2000-2005 was hij acquisitie- en  kwaliteitsmanager bij een rugadviescentrum te Zeist en voltooide als behandelend therapeut de studie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent. Binnen het vakgebied van de osteopathie volgde hij diverse aanvullende cursussen en trainingen.
Per november 2006 ondersteunt Thomas als Intern auditor/ materiedeskundige HKZ voor Kwaliteit in Praktijk en voor o.a. KIWA de certificeringsbeoordeling voor praktijken voor fysiotherapie en osteopathie.

 

Drs. Peter-Johan Dillo,  D.O.-MRO

peter-johan-dillo-osteopaat

Peter-Johan (1970) realiseerde zich als duursporter (triathlon) op internationaal niveau het belang van een goed functionerend lichaam. Kleine details zijn belangrijk. Om meer van het lichaam te leren kennen studeerde hij bewegingswetenschappen/ inspanningsfysiologie en sportpsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Binnen een doctoraalprogramma werd onderzoek gedaan op de Universiteit van Melbourne, Australië. Na afronding van de studie aan de VU, een periode van wetenschap, werd het praktisch functioneren van het lichaam weer uitdagend. Een studie fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht werd in drie jaar doorlopen. Van 1999 tot 2004 was hij als fysiotherapeut werkzaam aan ‘het Sport en Arbeidsgeneeskundig Centrum’ te Langedijk. Hier werden een aantal multidisciplinaire reïntegratie trajecten ontwikkeld. In deze periode studeerde hij osteopathie aan de International Academy voor Osteopathy te Gent. In 2004 behaalde hij de titel DO. Binnen het vakgebied van de osteopathie volgde hij aanvullend meerdere cursussen en trainingen. Van 2005 tot 2010 is hij lid geweest van het bestuur van het Nederlands Register Osteopathie (NRO) het kwaliteitsbewakend orgaan van de osteopaten in Nederland. Daarnaast doceert hij regelmatig de lessen aan de International Academy of Osteopathy, in Antwerpen, Gent en Zeist, aan toekomstige osteopaten.